Welcome to my world :D . Thank you. +Follow | Dashboard
Purple espressione






bestnyaaaaaaaa ^,^
Thursday, 23 May 2013 | 21:56 | 0 comments
bushhh  , bushhh , dah lama tak update blog . nasib baik tak bersawang lagi . hmmmm , cuti dua minggu nih terasa best teramat sangat . Cendawan cikgu tak bagi banyak . dua subjek jea  . so , bolehh online lelama :D math mod dah siap , agama jea , itupun bukannya banyak sangat . haaa , hari nie khamis , 23 Mei 2013 . Alhamdulillah aku puasa . berbuka kat rumahh . makk ai , nikmatnya dunia dapat berbuka kat rumah . belum bulan Ramadhan lagi . hee ^^

semalam kiteorang sambut hari guruu, bapak ar , bestt dorhh ! main belon air , motor lambat ,gula2 dalam tepung . hmm , yang pastinya best gila lol . aku malas sangat ak join , layan NOVEL . itu memang best :D lepas habis mainn , sambung program menyanyi lagu , penyampaian hadiah lah bagai . err ' pekakkan telinga dengar mp3 . bosannnn . lepas balik , naik dorm dan tidur . the , boleh pulakk depa semua nak buat jamuan untuk kelab kebudayaan . Choii , ganggu masa tidur kawe . dengan rela hati , pergi jelah . tup tap , yeahhh , makan KFC jea . KFC lagii dan lagi . okay , sumbat masuk ke dalam perut .

esoknya pulak , hari nielahh , ada program lai . mentang-II dah habis exam , aishh , sabar jelahh . memang dengar pun , tidur , bercakap , berjalan sana sini , keluar masuk dewan ,,, haa itu memang best gila .. ceramah pasal Pengguna dan ape ntah lagi satu tuh . lupa dahh =,= mentang-II F4 balik , aishh cikgu boleh pulak bagi ccc . kesabaran diperlukan ketika ituu . nasib baik tak banyak . cuma BI , Kimia dan Pai . dah siap , santai arr . 

dahla puasa , cikgu pulak boleh buat jamuan 5S untuk guru-II , terliur aku dibuatnyaa. tekak terasa nak diisii dengan air manis yang sejukk  , nasib baik dapat merasainya kat rumahh . sebelum balik , Cikgu Suriani (praktikal PKE  + LK) , bagi hadiah kat aku and budak kelas yang dia ajar . Alhamdulillah LK dapat A+ . terasa hari tuhh aku gembira sangat . walhal baru dapat 2A . hee ~ okay , Safi dan Fara buat kerja gila bagitahu markah LK aku kat S****** . Choii gilalahhh . kang tak memasal dia ingat aku suruh depa habaq . err --' 

balikk rumahh , terus mintak lappy kat mak , then kul 530 tidur . nasib baik sempat berbuka . hmm  , now nak tidur lahh . mengantuk . kbye selamat malam , Assalamualaikum :D


                                      - Izzarul 1118 -


Say Hi -.-
Friday, 29 March 2013 | 07:19 | 0 comments
dah nak habis bulan 3 gamaknya . tak sangka . tak sangka . macam-macam sudah berlaku setelah dua bulan aku kat sekolah baru . sekolah baru ? barulaa jugakk :3 hehe . sebelum cuti seminggu nih , aku join bola tampar , MMSD . Alhamdulillah dapat nombor 3 . bahagialah jugakk . senin nanti naik pentas . wahh bangga , bangga ^^ . then , nanti kena turun petang untuk KEVOT (main taip je , entah betul tak) . warghhh , then untuk bulan 10 nanti , Kejohanan antara Teknik (KAT) pulakk . pelajaran entah kemana Zabe oii . paling dekat mid year ni . hope dapat buat yang terbaik . baru-II nihh ujian mengecewekan sedikit . LK gagal ? what ? sedih ott . maybe aku ada harapan lagi untuk dapat yang terbaik bagi mid year nanti . hee ~ taknak cerita pasal mnde nihh sebenanrnye . kay , sambung baca di bawahh --->

haa , hari Selasa dalam cuti seminggu ada hang dengan besties ex samtkkb . rindu gilalah kat diaoranggg terutama Nurul Isna . sejujurnya saya bilang :) tunggu punya tunggu akhirnya diaorang sampai jugak . sampai jeaa , terus cari restoran nak makan . Aku dah la tak sarapan . kalau ye pun , makan roti RM 0.70 jeaa . then lepak kat restoran tuh sampai lupa tujuan nak kemana . Rawang bukannya ade papepunn , then pergilah Aeon Rawang . perghhh , sampai kat bas , kiteorang concer bas . gelak sana sini . tiber makcik yang kutip duit tuh cakap time kiteorang nak turun " melawa je keje " kiteorang gelak jelahh . adoi ! then turunlahh melintasi jalan ke Aeon Rawang :)

sampai jea kat sana , post sana sini buat muka tak tahuu malu . bukan beli pape sangat kat sana . kalau boleh , masuk usya barang then keluar . hihi ^^
terasa awal sangat pergi Aeon , tak ramai orang masa tuhhh . berlegar sana sini then jam 12 lebih gerak pergi Rawang balikk . adat laa kalau jalan-jalan , mesti tak terlepas pergi KFC . adoi ! sebelum tuh , lepak kat Tutti Frutti , then solat . then barulah pergi KFC . perghhh , sejuk bhai kat sana . Aku dan Isna buat kerja gila kat situu . M.E.N.G.O.R.A.T . * joke ja kay* . but , Aku tension gila bila tak bawak charger . punya lama lepak kat situ , bolela aku cas fon . fon dah habis bateri . sedih gilalahh . lepas dah mati , terus tak boleh hidup balik sampai aku sampai kat rumah . terseksa >< kui2345

sampai rumah , terus cas fonn . tak sanggup tengok fon takde bateri . malam tuh , macam biasalah , bukak laman sosial , Facebook dan Twitter. tibe Dia cakap yang Dia nak mai Selangor . okay fine , Aku gembira but bukannya boleh jumpa dia punnn . and now malas nak amik tahu pasal dia lagi . noktah ! huhuhu :'((( dia pun dah ade hidup baru . aku hanya masa lampau dia ja . ehh ? stopp . sori :) okay dah tatau na tulis ape dahh . so , kali nie entry pendek je lahh . next time , bolela kodd panjang . 

p/s : sori cerita mencacai . malas nak taippp ! 

                                             N I 0518 :D






semuanyaaa ~~~
Saturday, 9 March 2013 | 11:31 | 0 comments
hohohoii . good morning , good morning and good morning . sebulann tak buka lappy , tak tidur nyenyak , tak jumpa rumah sendiri , takk makan masakan mama , dan tak kesemuanyalahhhhhh ! SEBULAN kod kat KUStechs . wallaweyh , aku tak pernah macam nie kat samtkkb . entah kenapa kali nie balikk sebulann ! takpelah , now dah sampai rumahhh XD

semuanya dalam sebulan ! 1- exam setara satu . ouhh my ! satu fail , LK . makk ai , aku segan + sedih + malu . Benci kalau ada subjek yang gagal . paling highest markah ialah BM . itupun 96 jeaa punggg ~ banyak careless dalam exam baru-II nihh . kalau takk , mesti markah banyak up . hurmmmmm , nakk lepaskan tension punya pasal , pergi main bowling kat One Plaza . memang release gila-II . happy jeaa dengan member kat sana . 6 orang perempuan je kodd . selebihnya lelaki . ala , pemilihan tokk mewakili daerahh . tak dipilih pun , asalkan dapat release tensionn . 

ekceli balik hari sabtu , 09 03 2013 tetapi tak jadi . itu diaaa ! kelas ganti ditangguhkan ? yeahh , sekali lagi .. ITU DIA XD seronok tahap gaban lahhh . rindu rumahh . time pibg , ada bengkel add math .. alhamdulillah , cikgu tuhh mengajar sekejap . selebihnya enjoyyyy ! jalan sana sini sementara nak tunggu pibg habiss . tengah hari tuh , parents El datang bawak makanan ,, melantakk arr ! sedapp weyhh . sedapp ! selebihnya , bawak naikk dorm . tambah lagi dengan hamper sederhana besarr . taknak kenyang pulakk . yummy . petang tuhh pulakk , sambung main badminton kat dewann . ahhhh , seronok bhaii :) dah lama pulakk tak main badminton . selalunya turun petang tok volley jeaa ! damn >< terasa menyampahh pulakk . seriouslyy kodd !!!

balikk macam biasa lahh , naikk bas . takk dapat tidur nyenyak . keadaan rasa tak selesa . dahh sampai kat ktm sg buloh , gerakk sampai rawang . yesss ! tak sabar nakk jumpa kawan lama . tup-II tersrempak dengan Naimi , Ira dan Ecah Zin . woii , Aku Rindu Korang lahhh sengett :* Farah nakk jumpa yen-II . terpaksa akuu teman dorang makan KFC sampai habiss . then gerak naik bas balik bukit sentosa . sabar je ott . dahla berdiri dari naik sampai turunn . mata tahan mengantukkkk ! arghhhh . sabar jee kat dalam tuhhh . then gerak ke tesco , solat asar then buat kerja sekolah then tunggu mak then balikkkk ! :D kay bai Assalamualaikum . 


                   sukakan bulan dan bintang tika malam menjelma :*

                                         _ nurul reshine :3 _
Cuti Cuti Malaysia :D
Friday, 15 February 2013 | 16:45 | 0 comments
now tak makann lagi . Mak tak masak nasi lagi . fikir dahh masak , rupa - rupanya belummm . nak makan , nak makan , nak makan , L A P A R  :D mak masak menu sedap hari nie . Kari Daging . wahhhh , scrumptious , delicious .. yummy yummy ^^, ehh , budak Samt dahh sekolahh . dorang cuti sampai Selasa . Aku ? masihh bercuti lagi .. haha , kesiann dorang . aha ! ekceli bukan nak cerita pasal nihhh , nak cerita pasal hari ini sehingga ..... ?! hihihi :3

malamm nih lepas maghrib , bertolakkkk ke _____ ! ke mana ? hahaha . ooo  Balikk Kampung , ooo Balik Kampung , ooo Balik Kampung , hati girang :) ala , bukannya dapat singgah kampung punnn . singgah rumah makcik , kenduri KAHWIN <3 sebelumm sampai rumahh rehat kat Lumut , parents nak singgah Tapah , nakk tunggu lagi dua buah kereta . yea yea yea , konvoi ramai - ramai pergi sana , Lumut :D . ini yangg best nihhh . sebab aku kamceng dengan family sebelah ayah , kalau belah mak , ermmmm HARAPANNN ! okay okayy , NOKTAH ^^

cadang nakk pergi Teluk Batik malam - malam . tapi , ta sure jadi atau takkk coz akuu kat sana sampai esokk , Sabtu . ala , kalau tak pergi , sedihh mehh -,- . teringin kodd nak pergi malam - malam . Aku nakk merasai angin malam kat sana . pergghhhh , mesti nyamann ! konpem best :D tapi , tulahhh , entah jadi atau tidak :') papepunn , NAK JUGAKK . NAK JUGAKK . NAK JUGAK . * merayu agar dapat *

hee ~ takk sabar nak tunggu malam nihh . tak sabar nak tunggu besokk . tak sabar nak tunggu lusa . LUSA ? wallaweyhh , sedihh mehh . ayahh aku dah berangkat ke KLIA . outstation :'( seumur hidup aku , dari aku lahir sehingga dah besar , akuu tak pernah merasakan yang ayah akuu takde kat rumahh . memanglahh aku duduk kat asrama . normallah jauhh dari family . tapi nie , ayahh akuu pergi ke negara orang . papepun , nakk ole - ole . hahaha  :D KUSTechs , im coming soon . tunggu saya , tunggu saya ^^ tak sabar nakk jumpa senior dan junior Hajar _ XD . rindu nakk bertukar cerita . Kami memangg kamceng dan Kami memang bising .. hihihi :)

barang dah pack , kerja sekolahh dah siap . tinggal BI jeaa . nakk tanya kawann lah nanti . Aku lemahh so , buat kat sane jelahhh . baguss sikit :3 now , makk suurh kek batik . Adushhhh , aku buat  hancur ! ermm , terpaksa buat jugakk . kay lahh , bye Assalamualaikum . Selamat Petang :D


                                    by jari :: 

A B C 1 2 3 ^^
Friday, 8 February 2013 | 16:11 | 0 comments
now akuu kat KUStechs bersama kembar akuu . hehehe :) niee sekolahh baruu akuu and akuu ex SAMTKKB ... enjoy jugakla katt situ . 1st day malam , akuu sedih ott coz teramat rindu kat kawan lamaa . tapi , apakan daya . akuu ingin mengejar cita2 dann aku perlu berkorban untuk semua itu . 

nasib baikk senior akuu best2 .. kamceng pulakkk . serieously . but , ada senior lain pnggil akuu and member akuu 'budak langsi' . errrr , masehh aww --' but , kiteorang kesahh pulakk . mentang-II laa kiteorang kamceng dengan senior kiteorang , terus nakk cop kiteorang budak langsi !! pikir kite orang niee ape haa ? nakk tergedik-II mesra dengan korang ? *sabarr* ..

kay abaikan pasal tadi , buat saket hatii . now na citer pasall diri akuu nihh . akuu masih sayangkan dia tapi dia dah ada crush lain . :') akuu hope dia bahagia . kat sana , akuu amikk jurusan awam . best dapat kenal kawan baru . now member akuu kat sana , safiee el dan najah . kami sentiasa bersamaa . buddyz di KUStechs ^^ ada seorang budak kelas akuu . tinggi diaa 180keatas . akuu hanya paras bahu diaa . tinggi takk tinggi . a.k.a LONG MAN :) selalu buat lawakk . cukup-II la akuu pandang dia , dahh tergelakk . dah la suara diaa kelakarr . gelakk sepanjang masa . sakett perut dibuatnya .

bulan 3 insyAllah keluar hang . nakk jumpa member lama . serious akuu rinduu . dah la terpaksa tinggalkan dia orang macam tuhh :) minggu nih , akuu cuti seminggu . SAMTKKB cuti sampai hari selasa jeaa . sekolahh akuu memang ada orang cina dorhh tapi cuti seminggu . hehehe :D pengetua baikkk (Y) hari jumaat nanti , kakak sedara akuu kawen , errr --' bilalah akuu dapat :) hahaha :3 *joke* pergi Lumut hari Jumaat malam then balik Bukit Sentosa hari sabtu petang . esokk pulakk mak akuu nak hantar ayah akuu gi rumah pakcik akuu . biasalahh , ayah akuu nakk gi outstation kat Bangkok ,Thailand . Selama 16 tahun aku hidup , takk pernah ayah akuu takde kat rumah selama seminggu :') ayah , angah akan senantiasa rindu ayahh . petang tuhh pulak , akuu dah kena balik ostel , wahhh , memang takk penatlah kann :)

balikk cuti , senin tuh ada assemble . arghhhh . tak suka .. tak suka . nasib baik duduk kat atas kerusi . but , mata konpem mengantuk . alahai ,, ermmm . kerja sekola entah siap atau tidakk . akuu rajin gila nak buat kerja rumah bila dapat cuti ^^ . now perut dah berkeroncong , nakk pergi beli makanan untuk aku and adik-II . kay chow dulu . sori akuu merepekk takk sudah . dah lama takk update so cincai la akuu menaip . salam sayang from Adizz Reshine <3 . Assalamualaikum :D
Selamat Tahun Baru 2013 ^^
Tuesday, 1 January 2013 | 00:15 | 0 comments
berat hati akuu . sebab apaa ? sebab terpaksa meninggalkan tahun 2012 :D . banyak kenangan yang pentingnya . *banyak kay banyak* . bukannya sikit ^^ . kenangan dengan family , dia , kawan-II dan member :) . nak jeaa cerita kenangan tuhh , tapi takpelahhh . malas sungguh :3 lagi beberapa minit jea lagi tahun 2013 akan menjelma . akuu dah form 4 ? tak percaya . seriously kayy . akuu dah senior ! tapii senior tahap bawah laa . hee ~ terlalu banyak kenangan bila dimainkan balik dalam ingatan . nakk jea putarkan balik waktu ,, nakk join kegembiraan ituu . 

esokk dah balik hostel . arghhhh ~ MALASNYAAA ! nasib baik akuu dah settle pack barang , iron baju dan balut buku . tapi ... tapi .. tapi . akuu tak siap lagi homework bm yang cikgu bagi . kena buat sinopsis ! PANJANG GILA LEBIH-LEBIH LAGI PROSA TARDISIONAL >< sabar jeaa . tulisan memey lawa . macam cakar itik punn ada ! buruk sudahh buku akuu . aku hanya mampu tersenyum jeaa bila usya balikkk . takpelah , yang penting kerja tuhh siap . maybe esok pagi kodd akuu bereskann !! kerja punya lama cikgu bagi , tapi akuu malas sangat-II nak buat . ekceli , akuu nakk lepakk daripada fikirkan pasal kerja skool . tapi , apakan daya ,, terpaksa laksanakan . nanti kena bebel ! arghhhh . takk sanggup aku mendengarnyaa :)

parents aku  hantar abang akuu pagi-II . *takdelah pagi sangattt* . just hantar dia then usya dorm dia jeaa . then , parents aku balikkk nak jeput aku pulakk . petang pulakk , jam 230 petang macam tuhh , aku dah gerak pergi asrama SAMTKKB pulakk . hantar awal lagi baguss . kang sesakk ! dah lahh susah cari parking kat situhh .  mesti parents akuu penattt . kesiannn ---' demi anak-II mereka , mereka sanggup . terima kasih ma . terima kasih ayah . sampai sana , akuu nak tuntut buku tulis , malas nak tuntut pagi esoknya . konpemmlahh ramai budakk kat koop nak tuntut jugakk macam akuu . akuu nak lepakk dengan member kat kantinn . feel ^^ . kalau takk tuntut , nanti masa makan terganggu *cewahhh , puihhhh :P



okay , dah mai punn tahun 2013 . aku dah nampak bunga api kat genting . awal 10 minittt :')  awesome naa ~ . *lawa kay lawa* . macam-II warna ada . sebelum tuhh , kat rumah aku , ada jiran yang dah melepaskan bunga api ke angkasa . hahaha ^^ . akuu layann . menenangkan fikiran . akuu hope tahunn 2013 menjadi lebih baik daripada 2012 . akuu hope jugak dapat lupakan diaa yang dulu dan muncul kan dia dalam hidup aku sebagai kawan :) ermm , now, buku lama mulai tertutup dengan serapatnya dan akuu mengisytiharkan yang akuu sudah bukak buku baru dalam hidup . hee ~ kay , sampai hostel nanti akuu nak jumpa insan yang akuu sayang .. kak maia , raz dan isna . aku sayang depa . yang lainn pun akuu sayang :3 then , aku dan member nak usya budak form 1 . *kami memang cenggini* . depa budak baru lahh katakann . MASIH BARU di SAMTKKB ^^




HOPE ... HOPE ... HOPE ... i can be strong to let him go . sedihh teramat sangaddd pabila mengenang kembali tika dia melepaskan akuu . akuu story kat isna , dia suruh akuu kuatkan semangat . aku harap dapat ! dapatt menerima kenyataan . tadi usya kejap twitter dia . sweet jeaa dia tweet . now , kadang tuhh , dia memerli akuu . terasa gilerr kay :'( hanya mampu bersabar jeaa . today dan seterusnya akuu dah jadi budak F4 dalam tahun 2013 . doakan akuu kay agar dapat hindarkan diri daripada bercinta sampai akuu F5 . *berharap sangaddd* pelajaran makin lama makin susah ,, so akuu nak bercinta dulu dengan pelajaran . insyaAllah :) akuu hanyalah insan yang lemah yang memerlukan kawan dan famili untuk akuu teruskan hidup . and aku juga memerlukan azam dan semangat untuk melalui liku-II kehidupan di bumi ini . ermm , nothing to sayy dahhh ~ coret kat blog punn sebab masih terkena TWEET LIMIT . kayy chow . hope anda semua terhibur sepanjang berada dalam tahun 2012 dan mula ber-Enjoy kembali dalam tahun 2013 . akhir kata , selamat berjaya semuaa dalam mengejar cita-II . Assalamualaikum :D


                                   by jari : Cik Ad 0518 :3 


holiday last minit :D
Sunday, 30 December 2012 | 18:28 | 0 comments
ayah akuu booking kereta syarikat last minit sampai-II holiday punn last minit . ermm , pening punya pasal , sekali mak aku ajak pergi kaki genting .. mandi manda jee punggg ~ naik satu kereta jeaa , ouhhh . DAMN ! *sempitt kay sempitt* . but , bestt lahh dapat naik kereta tuhh . 

malam tuhh , akuu off kul 130 pagi tapi kul 3 pagi baru dapat lenakan diri . perghhh ~ lama betull aku terbaring kat atas katil tuuhhh sorang-II . dah biasa -,- . kayy , pagi besokknya aku terpaksa bangun awal nakk holiday kann . mata masih mengantuk :') nakk tidur jeaa masa tuhh . but mak suruh buat kerja . kerjaa apee ? sidai kain . #itu memang kerja aku# . nak harapkan adik aku yang lain . hampehhh ! kirim salam jelahh :/

akuu pening tak tahuu nak pakai baju ape and disebabkan itu aku orang yang lambat sekali bersiapp . arghh , lantakklahh . dia orang dah biasa dengan akuu ! cap tudung buat hall ><  then , gerakk pergi genting ikut batang kali . usya signboard genting highland cuma 30 kilometer dan jalan dia takk seteruk macam pergi cameron highland . mak aku cakap alang-II dahh 30 kilometer , baik pergi terus jeaa sana ! ini semua memang takk dirancang . hanya merancang nak pergi kaki genting  ^^ . 

okayy , time tuhh batakk coz first time dapat jejakk kaki kat genting . selalunya dapat tengok dari rumahh jea . sampai at genting , rasa macam nak mainn jeaa tapi bajet tak cukup disebabkan tidak dirancang . mak cakap kalau nak pergi sekali lagi kena bawak duti dalam seribu then , menginap sehari dua keaa :) aha , bestt seyhh ==' . #bilalahh dapat peluangg dapat pergi buat sekali lagii# .

kat genting just lalu jeaa then stop kat ESSO . mak aii , kat situ takde jual ape-ape  kecuali minyakk ! sabar jee time tuhh . ingatkan nak beli asam atau gula-gula , tapii ... hurmmmmm :( then , turun balik . batakk buat kali kedua coz dri situ nampak bandar KL . perghhh ~ ayah aku drive punya pasal , tak lama kemudian dah sampai kat kaki genting . excited sangatt nakk mandi . teros cepat cepat tolong mak thenn akuu makan dulu . laparrrr ~

mandi lama gila kat situhh ! air dah laa sejukk .perghh , 1st celup kaki , akuu dah menggigil seluruh badan . then , lama-lama basahh sudeyhh . kay gembira gila time tuhh . main bola pantaii . hahaha :D paling kesian , aku kesian kat abang aku . banyak kali pelampung dan bola ditolakk air yang derassss , dia yang kena tolong . huhuhu . akuu simpati naaa -,- . aku takk puas mandi , then ayah ajak balik . terpaksalah kiteorang akur perintah ayah akuu . sampai rumahh , mak dan ayah aku terus gerak pergi rumah mak cik kat subang . akuu malas nak ikut , penat !! tukar baju , then tidur sampai pukul 7 petang . *terserlah kepenatan aku di situ*

ermm , kayy tuhh jeaa yang aku nak storyy . ekceli nak update semalam coz ade insan nih suruh akuu update tapi aku malas . so sekarang baru nak update . nie punn mood terpaksa :') ermm kay lahh . chow dulu . Assalamualaikum :)


time nihh nak chow balik lepas puas mandi kat kaki genting . motor tuhh lawa seyhh . merahhh ! photographer by aizudin 96 ^^ ......................... 

                                        by finger : Cik Ad 0518 :3



Older Post